Conserveringsmethodes | JEF DE MEIJER B.V. | Constructie & Kraanverhuur

diverse conserveringsmethodes

Hieronder geven wij u een kort overzicht van de verschillende behandelingen.

Stralen
Stralen is een beproefde methode voor het verwijderen van roest, walshuid en andere deklagen. Bij het stralen wordt onder hoge druk grit tegen het object aangeslagen. Zo verkrijgt men een schoon, ruw basismateriaal dat geschikt is voor verdere oppervlaktebehandeling.

Schoperen
Schoperen is een behandeling waarbij een corrosiebestendige laag onder hoge druk op het object wordt gespoten. Deze laag is een legering van gesmolten zink en aluminium. Wanneer deze legering aangebracht en gestold is, is het object kaar voor verdere bewerking.

Thermisch verzinken
Allereerst is er een voorbehandeling van het materiaal in een beitsbad, waardoor walshuid en roest verwijderd worden. Na het beitsen gaan de materialen direct naar het zinkbad. Het thermisch verzinken is een dompelproces, waarbij het vloeibare zink met een temperatuur van circa 450°C zowel inwendig als uitwendig in alle hoeken van de constructie of het onderdeel komt. Hierdoor ontstaat een staal-zink legeringlaag, die afgesloten wordt door een zuivere zinklaag. Verzinkte producten zijn zeer duurzaam, vrijwel onderhoudsvrij en bieden een maximale bescherming.

Spuiten
Primeren en aflakken gebeuren op de spuitafdeling binnen ons bedrijf. Afhankelijk van de toepassing wordt gekeken welke materialen gebruikt zullen worden voor het beste resultaat.

Poedercoaten
Bij poedercoaten wordt een coating aangebracht op staal, verzinkt staal, aluminium of roestvaststaal door middel van elektrostatisch poederspuiten. Het opgebrachte poeder wordt samen met het product verhit in een oven (gemoffeld), waardoor de coating vloeit en uithardt. Zo ontstaat een krasvaste en slagharde afwerklaag.